dimecres, 18 de març del 2015

Repoblació forestal a l ’Ortoll


Foto: Mike Alentorn

Diumenge 15 de març, voluntaris convocats per la Plataforma Ortoll – Sant Gervasi, han realitzat una important tasca de reforestació a la zona del Turó del Sèu (molt a prop del desaparegut Corral de la Miqueta).

L’acte es desenvolupà durant un matí assolellat i primaveral, va comptar amb la col·laboració de més d’una seixantena de persones i de diverses entitats locals que varen replantar més 50 exemplars d'arbres autòctons (alzines, llorers, garrofers, pins pinyoners).

Durant la jornada, membres del "Circle Squared Foundation" van experimentar sobre el terreny amb un adob de boïc, consistent a utilitzar llenya seca i de brossa coberta de terra, que una vegada cremada i aigualida s’escampa com a adob, aportant nutrients i humitat a la terra. Aquest tipus d'adob sostenible, garanteix una millor protecció a llarg termini del sòl i és òptim en la gestió preventiva d'incendis forestals.

Aquesta acció s'emmarca en un seguit de propostes que s'estan duent a terme per part de diferents entitats vilanovines per tal d'aconseguir que aquest espai verd esdevingui d'una vegada per totes en un espai natural
protegit i potenciar alhora un pol turístic de qualitat per la comarca.

 Més fotografies i recull fotogràfic de l'esdeveniment realitzat per en Mike Alentorn a:

https://youtu.be/fhgIvc9DXBY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada