QUI SOM

Fotografía: Mike Alentorn 


En 2011, arran de les protestes del 15-M i posteriors acampades, entrem en contacte algunes persones i col·lectius preocupats per l'estat de degradació progressiva i total abandonament de l'espai que popularment es coneix com "Ortoll-Sant Gervasi" però que compren des del torrent de Sant Joan (o Ramusa) fins a la Millera-Platja Llarga. Alguns d'aquests col·lectius o persones portem ja anys treballant en la neteja, protecció i recuperació de punts concrets. Uns altres buscavem la manera de generar coneixement i sensibilitat ciutadana cap a aquest lloc que considerem de gran valor per a Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf.

El juny de 2011, comencem junts la travessa amb un objectiu comú: la recuperació d'aquest pulmó verd per a la ciutat. Un fabulós espai que reuneix valors mediambientals, agraris, forestals, arqueològics, culturals, històrics, camins de trashumància que connectaven la Cerdanya amb la costa, entre altres valors.

La Plataforma neix posteriorment, en un intent ciutadà independent de seguir sumant esforços, de crear la sinergia necessària per portar endavant aquest projecte: sensibilitzar a la població i els seus representants sobre el gran valor que aquest espai, gestionat adequadament, podria suposar no només per a la qualitat de vida dels habitants, sinó com a atractiu turístic que marqués la diferència amb altres indrets. Un espai verd que uneix la zona urbana amb la platja, un recorregut per camins històrics i petites zones boscoses que podria esdevenir en un "Espai Agroecològic Protegit" que convidés a vilanovins, vilanovinas i forans a gaudir dels seus racons amb màgia  i absoluta calma. A més, la recuperació de camps de cultiu,  la generació d’activitats repectuoses amb el medi ambient o l'agricultura ecològica entre d'altres, generarien productes de proximitat i de qualitat.

Desitgem seguir sumant esforços i tirar endavant amb aquest projecte que ens sembla fonamental per a la qualitat de vida de la ciutat, ara i de manera urgent, i pel benestar de les generacions futures.

La custòdia per part de la ciutadania d’aquest espai, la generació d’idees pel seu present i futur, i la participació i posta en marxa d’aquestes idees formen, totes elles, el treball de la Plataforma.

Activa’t i contacta, treballa i gaudeix amb nosaltres i fes que la teva veu tingui ressó.  De nosaltres depèn!

Contactan's a:
ortollsantgervasiparcvng@gmail.com

 


* Fotografia de capçalera del bloc: "Entorns Molí de l'Escardó" - Mike Alentorn