dissabte, 9 de juny del 2012

Més de cent persones a la passejada en defensa de L'Ortoll


Més de cent vilanovins i vilanovines van assistir aquest passat dissabte a la passejada per l'Ortoll i Sant Gervasi organitzada per la Plataforma en Defensa de l'Ortoll-Sant Gervasi, l'APMA i la Candidatura d'Unitat Popular.

Més de cent persones a la passejada en defensa de L'Ortoll

Durant el recorregut d'uns 5 quilòmetres, que va durar al voltant de tres hores, diferents representants de la Plataforma i la CUP van anar explicant les característiques urbanísiques, paissatgístiques, culturals i mediambientals de la zona.
El que coneixem popularment com a Ortoll-Sant Gervasi està dividit urbanisticament entre Ortoll 1 i Ortoll 2, formant una zona de 96 hectàrees de sòl urbanitzable en la qual el Pla General vigent contempla encabir-hi més de 5.000 habitatges i, per tant, una població potencial d'uns 15.000 habitants.
Recentment sembla que hi ha cert consens entre bona part de les forces polítiques municipals per revisar aquest Pla General d'Ordenació Urbanística. Aquest fet ens brinda una oportunitat històrica per fer tota la pressió popular possible per revertir l'actual situació de l'Ortoll, avançant cap a la protecció d'aquest gran pulmó verd gairebé únic en el litoral costaner entre Barcelona i Tarragona.
Esperem doncs que aquest acte no sigui sols una anècdota, sinó l'inici d'un camí de lluita popular per salvar aquest paratge de polítiques urbanístiques passades i insostenibles.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada