dilluns, 9 de febrer del 2015

Sí de l’Ajuntament a fer circuit 
per a vianants i ciclistes a l’Ortoll
A la reunió el divendres 23 de gener entre la Plataforma en Defensa d’Ortoll i l’Ajuntament, aquest últim va informar que el Govern municipal ha donat el seu vistiplau de tirar endavant la proposta de la Plataforma de fer un circuit de 4,65 km per a vianants i ciclistes a l’Ortoll. La Plataforma va presentar la seva proposta fa gairebé tres mesos quan va lliurar una descripció gràfica de la ruta proposada junt amb un llistat de les petit obres necessàries perquè sigui utilitzable per a tot tipus d’usuaris, fins i tot persones amb mobilitat reduïda.
L’Ajuntament ara s’ha compromès a arranjar els dos punts més problemàtics: el tram que segueix la carretera entre el camí d’Ortoll i el camí que comença davant el Xalet Freixes i, per una altra banda, la petita pujada que hi ha davant la mulassa i la balsa a prop de l’escola Llebetx. Al primer lloc es posarà una filera d’estaques de fusta per separar els ciclistes i els vianants del trànsit motoritzat de la carretera. A més a més es desplaçaran uns senyals de trànsit que actualment dificulten el pas per la vorada. A la pujada davant la mulassa es millorarà el ferm amb materials naturals.

Perquè el passeig d’Adarró sigui útil per als possibles usuaris, cal una bona senyalització. Pel moment  l’Ajuntament no es veu capaç de finançar una senyalització convencional de la ruta, però s’ha acordat que la Plataforma estudiï la possibilitat de fer una senyalització més econòmica i faci una proposta al respecte. També estudiarà una futura connexió entra  el circuït i la Platja Llarga. El nou circuit s’incorporarà a la xarxa de vies ciclistes de la ciutat.

El passeig d’Adarró passa per pinars, la platja i altres paisatges molt variats aprofitant una sèrie de camins antics com el camí Fondo de Sant Gervasi i el camí d’Adarró, actualment en procés de restauració. Permet veure elements històrics com l’ermita i la sínia de Sant Gervasi, el Poblat Ibèric, el jardí romàntic del Xalet Ortoll, una torre de guaita, diferents mulasses i les defenses anti-aerees de la Guerra Civil. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada