dilluns, 29 d’abril de 2013

PASSEJADA A L'ORTOLL - 11 DE MAIG 2013


Benvolguts companys de camí,

Us informem que, per segon any, l'APMA, la CUP i aquesta Plataforma, estàn organitzant una passejada interpretativa per la zona de Darró-Camí de St.Gervasi-Ortoll.

El passeig començarà a les 9h, del dia 11 de maig a l'escola Llebetx. Es calcula un recorregut similar al de l'any passat, de baixa dificultat, que duri unes tres hores.Us convidem a tots a participar i gaudir d'un matí saludable i didàctic, fora del recorregut del trànsit motoritzat de la ciutat, a l'únic pulmó verd de la població.

No oblideu portar calçat adequat, aigua per beure, esmorzar, ulleres de sol, barret i, sobretot, bon humor.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=3ebad6484d&view=att&th=13e8a106fe557c1c&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hggfx0kc1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9g8xrzcr8jbxdBmETBK0_O&sadet=1368116176526&sads=NV9R2Zhz2TJP2PN1SGOtmgFgA4c


RESUM DE LA PASSEJADA A L'EIX DIARI


Més enllà del nucli urbà

L'Ortoll un parc per a Vilanova i la Geltrú

El dissabte 11 de maig al matí, una cinquantena de persones de totes les edats vam visitar per segon any consecutiu el territori que al sud-oest de la ciutat ens fa de pulmó natural amb l’oxigen que ens regala la seva vegetació. És tracta d’un indret únic que encara conservem  i que ens aporta a més de l’oxigen, aliments de proximitat, amb els Horts de la Remei; conserva especies de flora i fauna mediterrànies per mantenir un equilibri litoral necessari i ens cedeix l’indret per a esbarjo i gaudi de la nostra gent.

El paisatge de la vegetació de verds tendres de primavera amb els blaus del cel plàcid i del fons marí en contrast amb el ciment de la resta, ens va acompanyar durant el matí boirós a primera hora i asoleiat després. Un luxe que ens mereixem totes i tots i que ens hem de poder permetre per mantenir el que representa i per prestigi de la saviesa popular que mena a conservar en lloc de destruir.

Es tractava de seguir constatant el convenciment que una ciutat de prop de 70.000 habitants necessita d’aquest espai per mantenir els beneficis que comporta per a la salut humana, I també de repassar els continguts naturals i històrics de l’indret: mulasses, cisternes; un antic molí; cocons per mantenir l’aigua de la pluja; camins de pedra seca; aragais; vestigis de cultius de vinya, ametllers i oliveres; carrerades que menaven els remats fins la Cerdanya; antigues instal•lacions rurals i paisatge. 

Volem agrair especialment a la gent que va decidir participar en l’acte la seva assistència i animar tothom a que faci conscient que conservar vol dir voluntat i disposició.
 -Fotografies:Carlos Rull-
Podeu trobar images a:

http://lavinagreta.blogspot.com.es/2013/05/passejada-per-lortoll-sant-gervasi-del.html

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada